"Television och splitvision"

Helt plötsligt ringde telefonen mitt under gårdagens middag. Det visade sig vara tv4 som undrade om jag inte ville komma till deras studio sent på måndagskvällen och snacka lite om bottenstriden i Allsvenskan.

Räknade snabbt ut att jag utan problem skulle hinna hem lagom till Late Night med Conan, så jag tackade glatt ja.

Här snackar vi välmående tevebolag som till och med har råd att skicka efter taxi för att hämta upp sina gäster! Döm då om min förvåning när ingen taxi dyker upp utanför min port på utsatt tid.

Började ett tag fundera på om det var någon i laget som dragit igång något lustigt prank värdigt Kamratgården mot mig. Så var dock inte fallet. Ett telefonsamtal till producenten senare sprang jag ute på Hornsgatan och försökte vinka till mig en ny taxibil.

Efter att till slut ha plockats upp av en droska och färdats i ilfart mot Gärdet klev jag in i studion cirka fyra minuter innan sändning. Fick till och med mikrofon och lite smink ordnat i farten på väg in i själva tv4-huset i sann ”stressad partiledare på väg in till valvaka-stil.

Sen satt man där på en stol och snackade lite allsvenskan i en halvtimme med Alm, Lundh, Hedman och Ola Wenström.

Vi glodde på lite bilder från Djurgårdens match mot ÖSK och fick frågan av den väldigt sympatiske Wenström om jag hade sett matchen. Det hade jag såklart inte, då den gick samtidigt som vår fight mot Elfsborg.

I stället tog jag chansen att berätta om Albin Ekdahls fenomenala koll på vad som hände på Stadion i lördags. Efter vår match ställdes frågan i omklädningsrummet om hur matchen på Stadion slutat.

Ibland brukar man hinna uppfatta något resultat på ljustavlan, men Albin som varit på plan i 90 minuter (och i mitt tycke dessutom varit matchens bäste spelare) hade lyckats se samtliga mål från olympiaborgen på storbildsskärmen!

Han kunde till och med återberätta hur varje mål gått till och vem som hade hängt. Jag satt bara och gapade av beundran; Vilken splitvision!

(2 okt)
Richard Henriksson
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".