"Fem faser i kris"

Amerikanska forskaren Elisabeth Kübler Ross lanserade den kända teorin om de fem faser man går igenom vid krisartade händelser och upplevelser.

Jag ska inte överdriva en fotbollsmatch betydelse, men mina känslor under söndagkvällen stämmer rätt bra med de fem olika känslomässiga tillstånden.

Förnekande (16.50-17.15 på min plats i omklädningsrummet): Det kan inte vara möjligt! Vi har ju spelat så bra på sistone och även om GAIS-matchen var ett stort steg bakåt kan väl inte Trelleborg ta fler poäng. Vi är väl ändå för bra för att åka ur allsvenskan?

Aggression (17.15-17.30 i duschen): Det är inte rättvist! Jag blir så förbannad på att våra forwards har så svårt att göra mål! Att försvaret med jag själv i spetsen nästan aldrig kan täppa till bakåt! Och de där förbannade domarna som aldrig dömer till vår fördel...

Köpslående (17.30-17.45 i spelarbussen på väg till Göteborg Central): Kan vi inte få chansen ett år till allsvenskan? Kanske kan man snacka med gamla polarna i DIF om ett kryss i sista omgången...?

Depression (17.45-20.50 ombord X2000 mot Stockholm): Hela världen är emot oss. Även när vi spelar bra klarar vi inte av att vinna. Hammarby ställer säkert upp med reservlaget mot Trelleborg. Var det här sista chansen vi fick i år?

Acceptans (20.50 och senare, framme på Centralstationen): Visst var det här en missräkning. Men det är för tusan inte kört! Två matcher kvar mot Kalmar och Djurgården, två lag som vi i våras tog fyra poäng mot. Även om det ser knepigt ut så ska vi nog fixa det.

(8 okt)
Richard Henriksson
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".