Inför EM-kvalet mot Nordirland: Concha eller Nilsson på högerbacken?

Mikael Nilsson har varit Lasse Lagerbäcks förstaval på högerbacksplatsen i landslaget på senare tid men nu har även Matias Concha visat framfötterna.

Matias Concha gjorde sin första tävlingslandskamp från start mot Liechtenstein i lördags och fick mycket beröm efter matchen. ()

– Jag försökte spela mitt spel helt enkelt och komma fram så mycket som möjligt och samtidigt ha kontroll på defensiven, säger Concha själv om insatsen i matchen till Radiosporten.

– Jag är nöjd med min egen prestation. Försökte göra mitt jobb så bra som möjligt och ta för mig och visa att man vill vara med i framtiden.

Concha var nöjd med samarbetet med Christian ”Chippen” Wilhelmsson, som han tycker är bra på att skapa ytor åt backen på kanten men också tar ett ansvar defensivt.

– Jag tror att en modern ytterback måste vara en tvåvägsspelare och ta lika mycket ansvar framåt som bakåt. Ytterbackarna är viktiga i dagens fotboll för de ger ännu en dimension i anfallspelet, säger Concha.

27-årige Concha, som har chilenskt påbrå, lämnade i somras Djurgården efter tre och en halv säsongen för tyska Bochum.
– Det känns jättebra personligen men laget har börjat lite knackigt. Jag trivs väldigt bra i Tyskland, socialt och så.

Feber däckade Nilsson inför Liechtenstein
Mikael Nilsson slog sig in i landslaget inför EM i Portugal 2004 och har allt som oftast återfunnits på högerbacksplatsen i landslaget. Men inför EM-kvalet mot Liechtenstein tvingades han tvärt lämna återbud på grund av sjukdom.

– Jag vaknade i fredags morse och hade 40 graders feber en timme innan vi skulle åka. Det var inte aktuellt för mig att åka någonstans, säger Nilsson om febern som däckade honom till Radiosporten.

29-årige Nilsson, till vardags i grekiska Panathinaikos, har spelat åtta av nio matcher i kvalet till EM 2008 och hoppas kunna vara tillgänglig mot Nordirland på onsdag, en match där Sverige kan säkra EM-platsen definitivt.

– Jag var med på uppvärmningen idag i alla fall och det kändes okej, så vi får se. Det känns bättre och febern är borta men jag känner mig matt, säger Nilsson.

Radiosporten
radiosporten@sr.se