Inför EM-kvalet mot Nordirland: Frågetecken kring Ljungberg och Nilsson

Tidigare var de fyra, nu är de bara två - spelarna som har ett frågetecken efter sig inför onsdagens EM-kvalmatch mot Nordirland. Det handlar om Fredrik Ljungberg och Mikael Nilsson.

–  fanns med på träningen idag. Men han har ju varit sjuk och frågan är om han hinner återhämta sig fullt ut. Vi får stämma av efter tisdagens träning, säger Lars Lagerbäck till Radiosporten.

Den andra som inte är fullt frisk är lagkaptenen .

– Det känns ganska bra, vi retade skadan lite grann dag och väntar på hur kroppen ska reagera på det, säger lagkaptenen själv.

Tror du på spel imorgon?

– Om kroppen reagerar som jag hoppas så ska det bli spel.

Av de fyra spelare med lättare skadeproblem deltog ändå , och Mikael Nilsson på träningen. Fredrik Ljungberg joggade vid sidan av under detta det sista träningspasset inför mötet med Nordirland på Råsunda.

Ljungberg har vilat förr
Det faktum att Ljungberg inte deltog fullt ut betyder dock inte att han inte kan vara med i onsdagens EM-kvalmatch. Den svenska lagkaptenen har varit lätt skadad så många gånger förr inför viktiga matcher men ändå kommit till spel.

Mer intressant blir frågan om högerbacksplatsen. Det står mellan Mattias Concha, som gjorde succé mot Liechtenstein, och Mikael Nilsson, som vill ha tillbaka platsen efter sjukdomen som tvingade honom att stanna hemma i helgen.

Dag Malmqvist
Roger Burman

radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista