"Långkalsonger på Råsunda"

EM-febern håller i sig, men andra virus oroar. Som en rolig kväll för oss spelare bjuder BP på biljetter till landskampen mot Nordirland ikväll.

Senarelagd träning, middag efteråt som sedan följs av, förmodar jag, huttrande på Råsundas läktare. Väderprognosen säger kyla och vind, vilket som bekant alltid blir extra påtagligt när man sitter still i nittio minuter.

Det här känns verkligen som ett gyllene tillfälle att dra på sig en illa timad förkylning. Kalmar, Trelleborg och de andra lagen sitter säkert hemma i radhuset med en kopp te i handen och mystofflor på fötterna och njuter av EM-avancemanget.

Men jag tänker inte ta några onödiga risker. Därför var jag just uppe och letade upp gamla tjocka vinterjackan från det inferno som är mitt vindsförråd.

Planerar också att låna med mig ett par långkalsonger från materielrummet på Grimsta. Om det inte funkar får jag väl försöka nätverka mig in hos Granqvist och Edström i den varma kommentatorshytten...

Nu när vi har säsongens viktigaste två veckor framför oss vore det onödigt att dra på sig en sjukdom på bästa skidlandslagsvis.

(17 okt)
Richard Henriksson
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista