"Hade Elmander varit välkommen på segerfest?"

Man kände sig nästan lite blåst på konfekten när man lämnade Råsunda efter slutsignalen. Jag som hade dykt upp med Zlatans danskmatch och Blågults högoktaniga insats mot Spanien på näthinnan.

Blev inte riktigt som man hade hoppats! Lyckligtvis var det inte bara skönspelet som lyste med sin frånvaro, även Kung Bore var någon helt annanstans, vilket innebär att mina farhågor om olägliga förkylningar inte verkar slå in.

Mycket folk och väldigt mycket småkids på matchen. Inte svårt att gissa vem som är den stora idolen för alla grabbar och tjejer under tolv. Varje gång Zlatan ens var i närheten av bollen gick det ett gällt sus genom publiken. Måste vara grymt för dem att ha en svensk världsstjärna att se upp till och inspireras av på landskamper.

Det är lite skillnad mot en annan som i den åldern gick till Råsunda med farsan och höll tummarna för att Hasse Holmqvist skulle peta in en boll mot Albanien.

Nordirlands stora, gröna och sköna klack körde en klassisk psykning varje gång Isaksson skulle tjonga iväg sina insparkar: ”You fat bastard!!!” Det känns inte som att Isak behöver ta det särskilt personligt va...? Hyfsat missriktat.

Som om de skulle psyka Chippen med ”You very cool and not at all pathetic Beckham-wannabe bastard!!!”

Förutom vid Mellbergs mål, utbröt matchens största glädjetjut vid vår läktare när Elmander sköt ungefär sju meter över och tio dito utanför mål upp på norra läktaren.

Det komiska var att han lyckades pricka en intet ont anande, och lite ofokuserad, åskådares plastglas med öl. Följden blev att muggen flög ur handen på mannen som fick 40 centiliter öl rakt över bröstet. Lite klassisk slapstick mitt matchen piggade upp!

Men passa dig för att spilla dricka på folk, Johan. Sådana fasoner kan tydligen få dig portad på Stureplan i åratal framöver. Frågan är om du blivit insläppt om det hade blivit segerfest i Stockholmsnatten!”

(18 okt)
Richard Henriksson
fotboll@sr.se