"Inte överraskad av att Ösk vann"

Hade inte mer än kommit hem och på text-tv konstaterat att Örebro slagit Elfsborg tidigare på eftermiddagen, förrän telefonen ringde.

En reporter från en kvällstidning undrade om jag hade någon kommentar till att Elfsborg tydligen inte ställt upp med vad man får förmoda är deras starkaste uppställning. Man behöver nog inte vara journalistikprofessor för att lista ut vilken slags kommentarer det fiskades efter...

Såg omedelbart pinsamma rubriker framför mig vid minsta felsägning eller tillstymmelse till gnäll. Med andra ord fick man leka landslagsspelare i fotboll och ge så intetsägande svar som möjligt, modell ”Vi fokuserar på vår egen uppgift”.

Innan vi lade på hade jag nästan lust att be om ursäkt för mina bedrövligt tråkiga svar och förklara att jag faktiskt inte är så slätstruken egentligen.

Ärligt talat så blev jag inte överraskad över att ÖSK vann, ens när jag inte visste om att Elfsborg ställde över några ordinarie gubbar. Och vi kan ju faktiskt inte sitta och hoppas på att våra konkurrenter ska tappa poäng när vi själva inte vunnit en fotbollsmatch på evigheter. Det är dags för en seger mot Kalmar!

Dessutom, har det för mig sedan två veckor tillbaka känts som att det är Trelleborg som vi måste ta oss förbi i tabellen. Med andra ord; om Hammarby väljer att spela med några av sina sopor från start imorgon mot TFF blir jag galen!

(20 okt)
Richard Henriksson
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista