Allsvenskans guldstrid: Nu gäller det för änglar och järnkaminer

En omgång återstår. IFK Göteborg och Djurgården heter de främsta guldkandidaterna framför jagande Kalmar FF. Vi tar tempen på Djurgårdens tränare Siggi Jónsson och sexfaldige svenske mästaren Magnus ”Ölme” Johansson.

Erfarenheterna från att vinna allsvenskt guld har börjat försvinna från IFK Göteborg. Tobias Hysén, Stefan Selakovic och Niclas Alexandersson är tre spelare som har ett var, med andra klubbar.

Den fjärde, Magnus ”Ölme” Johansson, har sex SM-guld i bagaget. Och trots att det är elva år sedan sist minns han känslan.

– Det är ofattbart kul. Det är väldigt svårt att beskriva känslan, men den är enorm, säger han till Radiosporten.

– Man kommer ihåg trycket och förväntningarna man har från sig själv, kompisar och media. Samtidigt har man kvar känslan av hur det lyckades, hur glad man kände sig och vilken sten som föll, säger han.

Siggi Jónsson berömmer både spelare och publik för att Djurgården är där dom är inför sista omgången.

– Det var ingen som räknade med oss innan säsongen men vi har fått ihop ett jäkligt skönt gäng av spelare. Det är också supportrarna som har gett oss mycket energi, säger Siggi.

Det har funnits stunder när han har känt att det varit kärvt att hänga sig kvar i toppen.

– I matchen mot Trelleborg, i första halvleken. Sedan vände vi i andra vände vi matchen. Efter det har vi vänt flera mather. Vi fick mycket mental styrka och blev aggressivare, säger han.

Göteborg har bättre målskillnad så Djurgården så om de vinner måste Djurgården vinna med mer.

– Det kan bli att vi satsar mer offensivt, utan tvekan. Det viktigaste är att vi är aggressiva från början. Det blir full fart framåt, säger han.

Djurgårdens finländske mittfältare Aki Riihilahti kan vara med på söndag. Riihilahti fick en smäll på vaden mot Halmstad men efter en undersökning på onsdagen visade det sig handla om en mindre blödning.

Enligt Djurgårdens hemsida är han troligtvis tillbaka i träning på fredag och kan därmed spela avslutningen på söndag hemma mot Brommapojkarna.

Radiosporten
radiosporten@sr.se