Ny läktarskandal på Söderstadion

Hittills i år har Hammarby dömts att betala 265 000 kronor i böter. Efter avslutningen mot Gais talar det mesta för att 300 000-kronorsgränsen passeras.

Den här gången hamnade en smällare för nära ett domaröra.

Bara under höstsäsongen var det tredje gången som en domare bestämt sig för att bryta en match på Söderstadion.

I augusti blev Malmö FF:s Jon-Inge Höiland blöt när någon kastade vätska på honom i samband med att den norske backen skulle göra ett inkast. Resultat: böter på 10 000 kronor.

I oktober var det den assisterande domaren Daniel Wärnmark i matchen mot Gefle som fick tändare och mynt på sig. Nya böter, den här gången 30 000 kronor.

Totalt under året har det blivit 265 000 kronor. Några minuter in på andra halvlek i söndagens allsvenska avslutning mot Gais bestämde sig någon för att spränga 300 000-kronorsvallen och kastade in en smällare på planen.

Den exploderade så pass nära den assisterande domaren Peter Stefanssons öra att han signalerade till huvuddomaren Håkan Jonasson att han inte kunde fortsätta.

Matchen bröts och domarna lämnade planen. Efter fem minuters avbrott kände sig Stefansson så pass pigg att spelet återupptogs. Men om han inte kunnat fortsätta hade Jonasson brutit matchen för gott.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".