Känner glädje och press.

Sverige-Lettland: Erik Edman gillar Sveriges EM-odds

– Om någon sagt till oss före EM-kvalet att det räckte med oavgjort hemma mot Lettland för avancemang, då hade vi tagit det erbjudandet direkt, säger Erik Edman till Radiosporten.

Två av Spaniens mål kom efter hörnor i lördags. En detalj som därför repeterades på landslagets sista träning före EM-kvalmatchen mot Lettland på onsdag.

Vänsterbacken väljer att se ljust på Sveriges chanser att kvalificera sig för EM.

– Daniel Andersson pekade på förutsättningarna inför den här sista matchen och menade att hade någon sagt till oss före EM-kvalet att det räckte med oavgjort hemma mot Lettland för avancemang, då hade vi tagit det erbjudandet direkt, säger Edman till Radiosporten.

säger själv att han är helt frisk och skadefri inför onsdagens match. Samtliga spelare i truppen deltog i tisdagens träning men vissa har fortfarande känningar efter matchen mot Spanien i lördags.

– Det är klart att en del spelare har en del skavanker efter den hårda matchen mot Spanien. Men det är ingen som inte kan spela mot Lettland, säger Ljungberg. 

Sverige har egentligen allt att förlora mot Lettland. Ett faktum som mittfältaren ser som en utmaning.

– Det är klart att det är press men det ska bli roligt att spela en match som gäller så mycket, säger Svensson.

Elfsborgsspelaren har fått en mer defensiv roll på mittfältet i de senaste matcherna. En roll som han säger sig trivas lika bra med som den mer offensiva mittfältsrollen han hade tidigare.

– Jag gör det som är bäst för laget. Vi kan inte gå framåt allihop. Det är viktigt att kunna underkasta sig laget och det har jag inga problem med. Jag njuter varje gång jag få spela i landslaget, säger Svensson.


Martin Mahrlo

martin.mahrlo@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".