Baxter trivdes aldrig i HIF.

Allsvenskan: Stuart Baxter talar ut

Helsingborgs förre tränare Stuart Baxter berättar för Radiosporten om varför det var omöjligt för honom att fortsätta i klubben.

Problemen började redan under försäsongen då HIF sålde backen Andreas Granqvist.

– Jag tyckte att affären var dålig för HIF eftersom vi inte kunde ersätta honom förrän väldigt sent, säger Baxter till Radiosporten.

Baxter säger också att han var emot flera av Helsingborgs nyförvärv. Spelare som klubben köpt utan att ta hänsyn till om Baxter ville ha de i laget eller inte.

Där står ord mot ord eftersom HIF:s ordförande Sten-Inge Fredin säger at Baxter varit involverad i varje nyförvärv.

Förutom den sportsliga biten var Baxter även missnöjd med detaljer i hans personliga kontrakt med HIF. Det gällde pensionsavtalet som klubbledningen enligt Baxter fördröjde.

Dessa bitar sammantagna gjorde att Baxter till slut kände att han inte kunde vara kvar i klubben.

Droppen kom på en träning före Uefa-cupmatchen mot Galatasaray (en match som HIF sensationellt vann med 3-2) då HIF:s orförande Sten-Inge Fredin började förhandla med spelarna om deras bonus för spelet i Uefa-cupen.

– Att han (Sten-Inge Fredin, Radiosportens anm.) vandrar in mitt på planen och börjar förhandla med spelarna det har jag aldrig varit med om, säger Baxter.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".