Rungande applåd till grabbarna

Det är onekligen en riktig klassiker som Holmén, Ishizaki och Wiland bjudit på med sin sena ankomst. Nu har de något att bli påminda om resten av sina karriärer, det missade planet i Houston!

Att vara försenad är aldrig roligt. För mig är det så pass viktig att jag på nätterna ofta har stressdrömmar, i vilka jag kommer för sent till träningar och matcher. Tänk då att komma försent till en landslagssamling! En pinsamhet man inte ens önskar sin värsta fiende.

Väldigt roliga bortförklaringar bjuder grabbarna onekligen på. Ishi hävdar att tavlorna visade fel, vilket ju verkar konstigt då inga andra förutom tre lantisar från Borås missade planet. Bäst är ändå Samuel Holméns pärla:
- Personen vi frågade måste ha varit dålig på engelska.

Visst, dåligt av flygpersonalen i Texas (!) att inte behärska det engelska språket lika bra som Samuel.

Men jag tycker inte att betydelsen ska överdrivas. Det här är självklart ingenting som spelar någon roll för Lagerbäck och Andersson vid framtida uttagningar. Här har förbundskaptenerna alltid varit konsekventa: De som är bäst är med i truppen.
Till exempel togs ju de tre musketörerna som firade födelsedag i Göteborg snabbt till nåder.

Värst för grabbarna var säkert första samlingen med hela truppen. Det är tradition att alltid applådera de som missar tider som lite extra obehag. Det här borde förtjäna en stående ovation. 

(10 jan)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se