Giants!

Lite sovmorgon idag efter en natt med ständiga kast mellan hopp och förtvivlan. Vi snackar Super Bowl-final på Götgatans allra mest Bostoninfluerade lokal. Jag och min goda vän David höll Giants-flaggan högt bland alla Pats.

Och fortfarande kan mirakel ske! Vi som innan sagt att vi sitter kvar så länge Giants inte ligger under med mer än 20 poäng fick med 35 sekunder kvar av matchen, ungefär klockan fyra en måndag morgon, ställa oss upp och skrika rakt ut när Eli Manning nådde Plaxico Burress för en avgörande touchdown.

New York mästare efter seger mot omöjliga New England! Det trodde man inte när jag satt på Giants Stadium i november och såg laget bli utskåpade av Minnesota Vikings och Eli Manning hånad på gränsen till mobbad av hemmapubliken.

Säga vad man vill om Super Bowl, dra alla sjuka konsumtionssamhälle-siffror som går att hitta. Nattens dramatik var idrottsromantik när den är som allra bäst.

(4 feb)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".