Hör jag tänder gnisslas?

Rasmus Lindgren succédebuterade (det heter så när en svensk spelar fram till ett mål ute i fotbollseuropa) för Ajax i helgen. Men någon debut i blågult blir det alltså inte.

Det ska nog inte hämma Lindgrens EM-chanser allt för mycket. Blir han snart frisk och håller en ordinarie plats i Ajax kan han nog räkna med en plats i truppen mot Brasilien också.

Men förbundskaptenernas val av ersättare är en aning förvånande: Andreas Dahl! En hel del mittfältare sitter nog och gnisslar tänder över en tripp till EM som verkar allt mer avlägsen...

Jag tänker främst på Louay Chanko, Andreas Johansson och Stefan Ishizaki.

Andreas Dahl förresten, vilken utveckling det senaste halvåret! Från att ha suttit på bänken i ett uselt Helsingborg som var på väg att spela sig in i allsvenskans bottenstrid, till några bra matcher i UEFA-cupen följt av ett lyckat landslagsläger.

Det här borde Helsingborgs kassör gnissla tänder över. En bänknötare som skeppas iväg gratis till Nordsjälland, varpå han får en total knäpp och spelar in sig i landslaget!

Idag samlas alltså landslaget i Istanbul. Ska vi slå vad om att det knappast är en sprudlande Andreas Isaksson vi kommer att få se och höra på sportnyheterna ikväll, bombarderad med frågor om hans situation i Manchester City och landslaget?

(4 feb)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista