Vem tar chansen?

Startelvan till kvällens match visar mycket riktigt det som jag var inne på i gårdagens inlägg om målvakterna. Isaksson har Lagerbäcks förtroende. Och varför skulle han inte ha det?

Kan någon nämna en dålig insats av Isak i landslaget? I ett stort mästerskap är det tre viktiga matcher där minsta lilla misstag kan betyda utslagning och krigsrubriker. Klart att förbundskaptenerna gärna håller sig till en spelare man vet att det går att lita på när det stormar.

Jag tror att en stabila insatser av Isaksson ikväll och mot brassarna räcker för att befästa positionen som förstemålvakt. Det är allt han behöver bevisa.

Redan efter matcherna mot USA och Costa Rica skrev jag att Fredrik Stoor nog var den spelare som mest hade stärkt sina aktier. Jag verkar ha fått rätt. Hans förmåga att kunna spela stabilt på båda ytterbackspositionerna gör honom till en perfekt truppspelare. Klarar han av sina man-mot-mansiutuationer i kvällens match mot lite bättre motstånd kan han nog räkna med skönt reservhängande på bänken mot Brasilien såväl som EM-premiären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista