Busby Babes får mig att minnas Tipsextra

Igår var det på dagen femtio år sedan ”the Busby Babes”, Manchester Uniteds stjärnspäckade lag, var inblandade i en flygolycka på väg hem efter en match i Europacupen.

Åtta spelare dog i i vad som räknas som en av de stösta tragedierna i fotbollens historia.

För en annan betydde det att man som liten och svältfödd på fotboll i TV tvingades höra en evigt skrockande Stefan Thylin dra historien om att United fått så många fans av symapti efter olyckan. Varenda gång laget skulle spela i Tipsextra!

Andra hemskheter man minns med fasa var när Thylin och Oldsberg stup i kvarten skulle slänga sig med fotbollsvärldens mest uttjatade citat, Bill Shanklys: ”Fotboll är inte på liv och död, det är viktigare än så”.

Gubbarna tyckte att det var lika roligt varenda gång.

Sedan var det alltid någon som hade skickat ett vykort och bad att få se mål av Matthew Le Tissier. Och som ett brev på posten fick vi höra Stefan Thylin berätta att Le Tissier minsann BARA gjorde snygga mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista