Lyon - Manchester United

Lyon har tappat fart i franska ligan medan Manchester United kommer stärkta av storsegern mot Arsenal i helgen.

  • Gruppspelet

Lyon:
Slutade tvåa i grupp E efter Barcelona. Satte sig själva i knipa med storförluster mot Barca och Rangers i de inledande omgångarna. Visade ändå styrka som krigade sig tillbaka och säkrade en plats i åttondelsfinalen med en riktig kämpaseger borta mot Rangers i sista omgången.

Manchester United:
Var helt överlägsna i grupp F och enda poängförlusten kom när man spelade oavgjort borta mot Roma i sista omgången. Då använde man sig ändå ofta av reserver i många av matcherna, för att spara på de stora stjärnorna. 

  • Form

Lyon:
Lyon som vunnit franska ligan sex år i följd hotas nu av Bordeaux i tabelltoppen. Spelet har varit lite knackigt på sistone och man har inte vunnit på tre raka bortamatcher. Senast blev det förlust mot Le Mans.

Manchester United:
Vann i helgen hemma mot Arsenal i FA-cupen, 4-0 efter en storstilad insats. Det var en uppryckning efter vad som varit lite halvtaskig form den senaste tiden. Oavgjort mot Tottenham följdes upp av en försmädlig förlust mot lokalrivalen City. Poängtappen gör att man är fem poäng efter Arsenal i toppen av Premier League.

  • Nyckelspelare

Lyon: Karim Benzema
20-åringen som spås bli Frankrikes näste stora världsstjärna. Väntas snart hamna i någon av storklubbarna i England, Spanien eller Italien. Har det mesta en bra forward behöver, styrka, snabbhet och teknik. Gjorde tre mål på fem matcher under gruppspelet i höstas.

Manchester United: Cristiano Ronaldo
Portugisen har den här säsongen gått från att vara stjärna till att vara fullständigt dominant i Manchester United. Har från sin mittfältsposition gjort nitton mål i ligan och fem i Champions League (delar skytteligaledningen med Zlatan) den här säsongen.

  • Bonusinfo

Ett gott tecken för Manchester United är att Wayne Rooney förmodligen spelar mot Lyon. United har bara förlorat sex gånger den här säsongen. Varenda gång har Rooney saknats på grund av skada eller avstängning.

Richard Henriksson
fotboll@sr.se