CHAMPIONS LEAGUE

Jämna matcher i Champions League

Uddamålssegrar för Barcelona och Fenerbahce och två oavgjorda blev det i onsdagens åttondelsfinaler av Champions League.

Formsvacka i franska ligan, men starkt spel mot Manchester United i Champions league.

Men Kim Källströms Lyon lyckades inte hålla sin ledning, utan fick till slut 1-1 mot de favorittippade engelsmännen. Knappt tio minuter efter halvtidsvilan visade 20-åringen Karim Benzema varför han är en av de hetaste anfallarna i Europa just nu.

Benzema tog emot bollen vid straffområdesgränsen och vände vackert bort de omkringstående United-försvararna och pricksköt in ledningsmålet vid Edwin van der Sars bortre stolpe.

Ledningen stod sig till ett par minuter från slutet när Carlos Tevez gjorde kvitteringsmålet, ett viktigt bortamål som kan visa sig bli ödesdigert för Lyon i åttondelsreturen.

Kim Källström spelade från start på Lyons mittfält och var inblandad i ett par farligheter. Men i matchprotokollet blev det enda avtrycket ett gult kort som svensken lite tveksamt fick efter en krock med Cristiano Ronaldo.

Barcelona vände
Stjärnfyllda Barcelona har haft svårt att lyckas i Glasgow den här Champions league-säsongen. I gruppspelet i höstas blev det 0-0 mot Rangers och laget var på onsdagskvällen illa ute igen i den skotska staden, den här gången mot Celtic.

Barcelona hamnade i underläge två gånger om, men vände till slut till seger med 3-2 efter två mål av Lionel Messi och ett av Thierry Henry.

En målrik tillställning blev det även mellan Fenerbahce och Sevilla. Två gånger kom spanjorerna i kapp, men hemmalaget Fenerbahce säkrade till slut segern med 3-2.

Mållöst i England
Arsenal, som fick storstryk (0-4) i FA-cupen mot Manchester United i lördags, var revanschsuget inför mötet mot regerande Champions league-mästaren Milan. Den här gången höll Arsenal tätt bakåt.

Å andra sidan blev det inga mål framåt heller och dubbelmötet är, efter 0-0-matchen i London, fortfarande vidöppet inför returen i Milano.

Arsenal-Milan 0-0
Varningar Arsenal: Philippe Senderos, Emmanuel Eboue.
Varningar Milan: Alexandre Pato.
Domare: Claus Bo Larsen, Danmark.
Publik: 60 082.

Fenerbahce-Sevilla 3-2 (1-1)
1-0 Mateja Kezman (17), 1-1 självmål (23), 2-1 Diego Lugano (57), 2-2 Julien Escudé (66), 3-2 Semih Sentürk (87).
Varningar Fenerbahce: Ugur Boral, Mateja Kezman, Selcuk Sahin, Roberto Carlos.
Varningar Sevilla: Andres Palop.
Domare: Florian Meyer, Tyskland.
Publik: 52 500.

Lyon-Manchester U 1-1 (0-0)
1-0 Karim Benzema (54), 1-1 Carlos Tevez (87).
Varningar Lyon: Jean-Alain Boumsong, Anthony Reveillere, Kim Källström.
Varningar Manchester U: Owen Hargreaves.
Domare: Luis Medina Cantalejo, Spanien.
Publik: 39 230.

Celtic-Barcelona 2-3 (2-1)
1-0 Jan Vennegoor of Hesselink (16), 1-1 Lionel Messi (18), 2-1 Barry Robson (38), 2-2 Thierry Henry (52), 2-3 Lionel Messi (79).
Varningar Celtic: Barry Robson, Paul Hartley.
Varningar Barcelona: Deco.
Domare: Peter Fröjdfeldt, Sverige.
Publik: 58 345.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se