Resultat på fystestet

Det är ett välkänt faktum att tränare och spelare gärna gömmer sig bakom klyschor under försäsongen som alibi för lite sämre insatser.

Den eviga bortförklaringen att man är inne i en hård träningsperiod kommer som ett brev på posten vid förlust. Som om det samma inte skulle gälla för motståndarna.

Nu är det min tur.

Fystester på Bosön i tisdags och jag är inte helt nöjd med mina resultat.

I Harres test gjorde jag bättre ifrån mig än väntat och sprang i mål på 10,3 sekunder.

Uppe i brutalbänken blev det 28 sit-ups innan magen sade ifrån. Hade hoppats nå 30 men resultatet var ändå ingen katastrof.

Hoppade över 50 centimeter i spänsttestet och det är både bra och ungefär vad jag brukar mäkta med.

Coopertestet blev en rysare där jag på håret klarade 11 minutersgränsen. Tyckte själv att jag gick ut i ett ganska lågt tempo, ändå låg jag på andra plats långt efter överlägsne Dalil Benyahia men före klungan så det fanns ingen draghjälp.

Med tre varv kvar börjar tempot höhjas och jag märker hur de där bakom kommer allt närmare. Pär Asp tar sig ikapp på sista varvet men jag tar rygg och efter en rejäl spurt springer vi in på: 10,59!

Snacka om att inte göra mer än vad som krävs. Likt alla rutinerade rävar gör i försöken på friidrottsmästerskapen...

Men vad hände egentligen på 30 meter? Jag som alltid brukar sprinta in under fyra sekunder noterade som bäst 4,01 sekunder. Skandal.

Tränarna tröstade med att i den träningsfas vi just nu befinner oss så är inte snabbheten på topp. Det är inte nu vi ska vara som snabbast och göra topptider. Känns bortförklaringarna igen?

(21 feb)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se