Träningsläger

Läser lite avundsjukt om hur flera allssvenska lag drar iväg på träningsläger. Det skulle inte vara helt fel med träningspass på gröna gräsplaner och få hänga lite i Los Angeles eller Orlando, som Bajen och MFF får göra.

Jag tror att Hammarby får ut väldigt mycket positivt av att lägga sitt träningsläger i en storstad där det finns mycket att sysselsätta sig med när man inte tränar eller spelar match. Jag har själv varit på många långtråkiga läger då man bara går och väntar på att få åka hem.

Tänkte att jag skulle presentera min topp tre-lista över dåliga lägervistelser hittills under karriären. Många andra spelare kan säkert känna igen sig.

3. Delden, Holland med Djurgården 2001 och 2003. 

Ute på holländska landsbygden någonstans ligger träningsanläggningen som Gud glömde. Älskades dock dessvärre av Sören Åkeby som inte hade något emot stället och därför såg till att vi åkte dit inte bara en utan två gånger.

Förutom det eviga regnandet var den största nackdelen maten. Pasta med tomatsås blir rätt tråkigt efter några dagar. Enda fritidssysselsättningen var ett pingisbord som stod i ett rökigt kafé dit the locals, i form av kedjebolmande gubbar, hängde varje kväll.

Låg alltid någon vecka innan serien drog igång så det var jämt här undertecknad tvingades inse faktum och ge upp hoppet om att kanske ta en ordinarie plats till seriepremiären...

Kungen av galghumor, Mikael Dorsin, döpte snabbt dessa veckor till ”Döden i Delden”.

Återkommer med plats nummer två och sedan ettan på listan.

(25 feb)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista