Svårt att välja match

Två veckors väntan är över, äntligen dags för returer i Champions League. Svårt att utse några favoriter till att gå vidare, och nästan lika svårt att välja vilken match man ska följa ikväll.

Undertecknad är inget fan av att sitta och zappa mellan olika fotbollssändningar. Omöjligt att få grepp om spelet i någon av matcherna tycker jag. Så det gäller att välja rätt. Det lutar åt Milan-Arsenal för mig ikväll. Arsenals andra halvlek senast gav mersmak!

Barcelona-Celtic ser på förhand ut som avgjord. Jag kan inte se hur skottarna ska kunna vända underläget på Camp Nou. Klasskillnad helt enkelt. 

Sevilla-Fenerbahce är desto intressantare. Förra matchen var en av de mest händelserika jag sett på länge. Kan Fenerbahce spela defensivt? Det kommer de i alla fall att behöva ikväll. Två charmlag, synd att ett av dem slås ut.

Lyon skakas av osämja i truppen (Benzema drar inte jämnt med Ben Arfa) och riskerar att återigen slås ut tidigt i Champions League. Mycket talar för United, men fransmännen gjorde en bra instats i första mötet. En av få matcher den här säsongen där Cristiano Ronaldo hållits i schack under nittio minuter.

Och så tungviktsmötet på San Siro. Enda anledningen att tro på Milan är att de på något sätt alltid lyckas ta fram det lilla extra i Champions League. På Emirates Stadium hade man tur som inte förlorade. Inte kan väl Pirlo och Kaka tillåta sig bli överkörda av Fabregas och Flamini, som senast?

(4 mars)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".