Båda nya i Malmö FF.
Henrikssons trupp

Mittfältare: Aubynn lockades av Roland

Jeffrey Aubynn har avverkat många klubbar i sin karriär. Nu är han tillbaka i Allsvenskan och det var framför allt Roland Nilsson som lockade honom till Malmö.

30-årige Jeffrey Aubynn har spelat i en hel del olika klubbar under sin karriär. Gunnilse, Bayern München, Halmstad BK, Örgryte IS, Århus, Hammarby, Ålesund och nu Malmö FF.
 
Är du en orolig själ?
– Det kanske jag är, jag vet inte. Men som fotbollsspelare i dag är det så att du byter klubbar och flyttar runt.Nu är det Malmö som gäller och det är mycket tack vare lagets nye tränare Roland Nilsson. 
 
–  Jag var på väg någon annanstans men så kom Malmö in i bilden. Jag hade ett möte med Roland och Hans Gren och efter det bestämde jag mig, säger han.
 
Krävs tur för att ta guld
Jeffrey Aubynn har redan tagit SM-guld en gång, med Halmstad BK. Därmed vet han vad som krävs för att bli nummer ett.
 
– Framför allt hårt jobb, att laget fungerar och är fritt från skador. Och så ska man ha tur också.
 
Som ung gick Jeffrey Aubynn direkt från Gunnilse till Bayern München och ett lärlingskontrakt. Han när till viss del fortfarande drömmen om proffsliv i ett stort lag.
 
– Om det dyker upp en chans, så varför inte. Men jag har lärt mig vid det här laget att man ska leva i nuet. Nu är jag här i Malmö FF och ska prestera bra fotboll, måndag till söndag –varje vecka.

Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Henriksson om Aubynn

Han är, trots att han förnekar det själv, en spelare som ofta blandar och ger. Kan ena dagen dominera totalt för att i nästa match vara helt osynlig. En del av förklaringen ligger i hans spelstil. Försöker alltid att vara kreativ och kommer lätt bort i de matcher som präglas av kämpatag och långbollar.
 
Det ska bli väldigt intressant att se hans samarbete med Behang Safari på Malmös vänsterkant. Slår fina hörnor och frisparkar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista