Stannar nog inte så länge.
Henrikssons trupp

Anfallare: Cesar Santin hoppas på flytt

En av förra årets allra bästa allsvenska spelare finns kvar även denna säsong. Men sannolikt inte hela säsongen. Cesar Santin hoppas få flytta till Spanien inom kort.

Årets silly season-prestation, så kallar Radiosportens bloggare Richard Henriksson det faktum att Kalmar lyckades behålla allsvenskans kanske mest talangfulle spelare Cesar Santin.

Men drömmen för Santin är att redan i sommar komma vidare ut i Europa, och då helst till Spanien.

Hur besviken blir du om du inte blir proffs i sommar?
– Tanken är att få ett anbud och göra som flyttfåglarna och dra söderut. Men om det inte blir så kan jag tänka mig att stanna, berättar Cesar Santin.

Han har varit i Kalmar i fem år. Ett svenskt medborgarskap skulle kunna var något enligt Santin, som också kan tänka sig att dra på sig den blågula landslagströjan.

Vad krävs för att Kalrmar ska bli ett topplag 2008?
– Jag hoppas på en upprepning av förra årets framgångsrika och underhållande fotboll. Då får jag de rätta lägena och kan kanske ge Kalmarfansen deras första SM-guld någonsin, säger Cesar Santin.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Henriksson om Santin

Jag tycker att Cesar Santin var förra årets bäste spelare i allsvenskan. Snabb ytter som är en mardröm för varje ytterback, för han har i princip allt. Han kan dribbla. Han kan slå bra passningar. Han går gärna runt på kanten och slår inlägg, men kan lika gärna gå på insidan och skjuta med sin högerfot som är livsfarlig.

En komplett ytterspelare som jag inte tror vi får se så länge till i allsvenskan. Det finns inte särskilt många spelartyper som Cesar Santin, som kan så mycket från en ytterplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista