Hur ska spin-doktorerna lösa det här?

Hela situationen med Dulee Johnson stavas tragik och och nu väntar en tids ”rehabilitering”, vad nu det innebär.

Johnson mår uppenbarligen inte bra och det känns som att han skulle behöva en längre tids lugn och ro. Liberianen är snart allsvenskans svar på Britney Spears, med ständiga skandaler och ett labilt uppförande. Det känns helt enkelt inte särskilt bra.

Som alltid när jag känner mig illa till mods finns det bara en försvarsmekanism att ta fram: se allt från den humoristiska sidan.

Den humoristiska (hem)sidan är i det här fallet duleejohnson.com.

Spin-doktorerna bakom sidan som får såväl Pravda som FOX News att framstå som objektiva måste nu komma på något riktigt bra för att vinkla den här storyn till husguden Dulees fördel.

Jag tror att vi inom några dagar får läsa om hur ”Liberian soccer icon” Dulee Johnson åkt iväg på ett eget träningsläger.

Detta för att göra sig redo inför ännu en säsong fylld av stora triumfer, reservationslösa hyllningar och transferrykten till Europas största klubbar.

(7 apr)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".