Norling skällde ut Lee Baxter

Som man kunnat ana blev det inget goals galore på Råsunda. Det var 22 pressade spelare som tågade ut på gräsmattan men 90 minuter, och en förfrusen bloggare på läktaren, senare kunde gnagetspelarna åtminstone andas ut en aning.

Walid Atta gjorde sin debut på högerbacken i AIK och spelade i andra halvlek upp sig efter en knivig inledning. Det bestående intrycket av honom är annars är att han till utseendet påminner om Barack Obama och till spelsättet Manchester Uniteds Wes Brown.

Likt Brown har Atta ett nonchalant kroppspråk vilket ser mästerligt ut när han lyckas, men samtidigt närmast ointresserat vid misstag.  

AIK kontrollerade matchen mycket tack vare fenomenale Jorge Ortiz på mitten men i sanningens namn vore något annat en skam mot ett Sundsvall som envisades med att slå långa bollar på Hannes Sigurdsson.

Islänningen vann oftast duellerna men då ingen sprang på skarvarna rann ”anfallen” ut i sanden. Varpå Sigurdsson skällde som en bindgalen hund på sina lagkamrater.

Apropå utskällningar. Rikard Norling visade under hela matchen stort engagemang och inte sällan applåderade han med händerna över huvudet när någon AIK-spelare lyckades med en aktion.

Enda gången han tappade humöret och började skrika var i andra halvleken efter att målvaktstränaren Lee Baxter flugit upp från sin plats på bänken. Baxter blev av någon anledning helt galen på Arnefjord och Nisse Johansson som försökte nicka samma boll.

Norling lackade ur och några ord och en blick värdig Magnus Haglund efter en intervju i Canal+ fick Baxter att snabbt och skamset återta sin plats på bänken.

Annars verkar det vara väldigt mycket Lee Baxter över Hammarbys målvaktsspel just nu.”

(11 april)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".