"Närheten till planen är extra viktigt"

Geflesupportern Niclas Pettersson berättar för Radiosporten om fansens relation till Strömvallen och andra allsvenska arenor.

  • Om Strömvallen:

”I dagsläget är arenan mycket gammal och sliten och håller långt ifrån Allsvensk klass, detta trots den natursköna omgivningen kring gavleån som är mycket uppskattad bland besökarna på Strömvallen.

Många är nog överens om att en ny arena behövs så snart det är möjligt. Jag tror att majoriteten av Gefles supportrar vill att den nya arenan ska blir en utbyggnad av nuvarande Strömvallen och inte en helt ny arena på en helt ny plats.

Ska Gefle fortsätta hänga kvar i Allsvenskan och fortsätta utvecklas som klubb så behövs en ny arena så fort som möjligt. Så är det bara.”

  • Bästa bortaarenan:

”Jag tycker att Borås Arena är en riktigt fin arena och bra anpassad för bortasupportrarna och har riktigt bra akustik.”

  • Sämsta bortaarenan:

”Stockholms stadion är den sämsta bortaarenan. Anledningen till det är att man från bortasektionen ser väldigt dåligt och det gör att det blir riktigt tråkigt att se Gefles matcher på Stadion.

Närheten till planen ser jag som något extra viktigt, vilket saknas på Stadion.”

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista