"Nya arenan kunde inte kommit lägligare"

Blåvitt-supportern Fredrik Janlind berättar för Radiosporten om fansens relation till Ullevi och andra allsvenska arenor.

  • Om Ullevi:

”Blåvitt-fansen är starkt emot nuvarande arenan, den är alldeles för stor för Allsvenskan. Löparbanorna förstör och tillsammans med storleken så försvinner den intima stämmningen som fanns på Gamla Ullevi.

Det som är bra är att alla som vill få plats, det är ju aldrig slutsålt förutom guldmatchen ifjol. Klackens position förra året klagades det rätt mycket på men det är åtgärdat till i år.

Det mesta eller för att inte säga allt kan bli bättre med Ullevi. Nya Ullevi är ingen allsvensk fotbollsarena i många blåvitas ögon.”

  • Om den nya arenan:

”Alla ser med enorm spänning fram emot nya arenan. Det kunde verkligen inte kommit lägligare, att börja bygga ny arena och samtidigt ta hem SM-guldet var verkligen perfekt.

Alla längtar tills nästa säsong då vi lämnar Ullevi och flyttar in på ”våran arena”. Hoppas bara att stämningen blir så hög som alla pratar om att den ska bli.

  • Bästa bortaarenan:

”I fjol var det utan tvekan Råsunda. Stämningen i den tillresta blåvittklacken var enorm och såsom matchen utspelade sig så är detta nog de flestas val när vi rankar bortaarenor.”

  • Sämsta bortaarenan:

”Sämsta bortaarenan blir nog Kalmars, den är felbyggd på de flesta sätt. Alldeles för långt ifrån planen och våran sektion var inte alls särskilt uppskattad av de som var där.

Trelleborg är inte heller någon höjdare hos de Blåvita.”

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista