"Vi har en hatkärlek till vår arena"

Kalmar-supportern Martin Petersson berättar för Radiosporten om fansens relation till Fredrikskans och andra allsvenska arenor.

  • Om Fredriksskans:

”Kalmarsupportrar har nog en hatkärlek till sin arena. Dels ligger den fantastiskt vackert vid vattnet och centrum samt att den har en historia man kan förknippa med Kalmar FF.

Men samtidigt så är den för liten, enbart 5000 personer kan sitta ner och se hyfsat och man har märkt att många inte bryr sig att gå då det antingen inte finns biljetter eller så tror man inte att det finns och därmed skiter i att ens försöka.

Faciliteterna är rätt nergångna, även om man målat om hemmalaget omklädningsrum, så påminner hela innedelen om en gymnastikhall för skolungdomar, ingen arena på elitnivå.

T.ex får vi ju bara spela två kvalomgångar av tre i UEFA-cupen och måste sen flytta.

Ska man sen se det ur bortasupportrarnas vinkel så får de stå på en kortsida bakom löparbanor och hade jag själv fått besöka en sådan arena så är det mycket tveksamt om jag ens åkt dit själv.”

  • Om den nya arenan:

Jag tror alla supportrar förespråkar ett ombyggt Fredriksskans, mestadels för läget. Den nya eventuella arenan planeras ligga i ett industriområde och gör det visserligen enklare för bortasupportrar, men för hemmasupportrar blir det knixigare att ta sig dit.

Men i valet av ingen arena eller en ny arena så ser man hellre en ny arena oavsett plats.”

  • Bästa bortaarenan:

”Ur ren bekvämlighet så är Elfsborgs arena den bästa, vanligtvis får man som bortasupporter nöja sig med en bajamaja i halvtid, men på Borås Arena fick man gå i en så stor kaklad toalett att det nästan ekade där inne. Flera toaletter, rinnande vatten och papper att torka händerna på.

Det är man inte bortskämd med när man är på resande fot. Det finns andra arenor med bättre stämning, bättre läge osv, men räknar man in alla faktorer så är Borås Arena den bästa.”

  • Sämsta bortaarenan: 

”Den värsta jag varit på är Rambergsvallen (BK Häcken, nu i superettan). En brun tråkig arena helt utan stämning. Man mådde nästan dåligt av att se den!”

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".