"Jag hoppas att hörnen byggs in"

ÖSK-supportern Jonas Boldt berättar för Radiosporten om fansens relation till Behrn Arena och andra allsvenska arenor.

  • Om Behrn Arena:

”Vi trivs ganska bra med vår arena, speciellt efter det att den nya västraståplatsläktaren blev klar under föregående år. Det betydde att Kubanerna äntligen kunde få en ordentlig placering.

De nybyggda delarna (norra sittplats och västra stå) ligger närmare planen. Ett oerhört viktigt moment för att publiken skall kunna få en bättre närvaro-upplevelse.

Det är också bra att det planeras en exakt likadan ny ståplats läktare på östra delen som den nybyggda till väster. Det betyder att bortafansen äntligen kan få en riktigt bra placering. De gamla träplankorna som dom får stå och hoppa på nu känns nästan farliga.

Jag hoppas att hörnen byggs in på Behrn Arena, så man får den där riktiga, härliga ”grytkänslan”. Det inte riktigt som en komplett arena förrän planen är helt inbyggd.”

  • Bästa bortaarenan:

”Jag har inte besökt alla bortaarenor till dom lag som finns i allsvenskan i år, men av dom som jag har varit på så måste jag säga Råsunda.

Närheten och insynen ner till planen är väldigt bra. Har både stått och suttit där så jag vet.”

  • Sämsta bortaarenan:

”Trots att de inte är i allsvenskan måste säga Stora Valla (Degerfors IF) och det säger jag inte bara för att bibehålla hatkärleken mellan Örebro kontra Degerfors.

Nåväl, lite kanske men det beror mer på bortasektionens placering av läktaren. Den är placerad en bra bit bakom kortsidan och där är det ruggigt svårt att följa matchen på ett tillfredsställande sätt.

Men vinner ÖSK där så spelar det ju ingen större roll.”

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".