"Norrköping är välkomna tillbaka"

Djurgårds-supportern Linus Sunnervik berättar för Radiosporten om fansens relation till Stockholms Stadion och andra allsvenska arenor.

  • Om Stockholms Stadion:

”Den har varit vår borg i 70 år nu och även om tiden börjar ta ut sin rätt är det Djurgårdens hem. Stadion är speciell med sin anrika historia och andas idrott och Djurgården på alla sätt, något som är svårt att sätta ord på.

Problemet är att arenan är bland annat är K-märkt och inte uppfyller UEFA:s krav på internationella matcher. Med Allsvenskans nya planregler uppfyller inte Stadion dem heller, men har fått dispens för kommande säsong.

Den bittra sanningen är att Djurgården behöver en ny arena för att kunna fortsätta utvecklas och vara ett vinstdrivande företag och efter avslag på två olika områden väntar man nu besked från Stockholm Stad om var den nya arenan ska förläggas.

Flytten kommer dock knappast kunna ske inom fem år, allt beroende på hur lång tid frågan tar att lösa. Finanserna finns iallafall för bygget.”

  • Bästa bortaarenan:

”Ur ett fanperspektiv är Råsunda på ett sätt bästa ”bortamatchen” eftersom vi får tillgång till flest biljetter och kan skapa ett enormt tryck, inte minst i derbymatcherna.

Å andra sidan är det den mest avskyvärda arenan i landet, som alla säkert förstår varför.

Norrköping är välkomna tillbaka till Allsvenskan eftersom Idrottsparken är stor och nybyggd.”

  • Sämsta bortaarenan: 

”På många arenor hamnar man långt bort från planen och ibland på provosoriska sektioner, Fredriksskans är till exempel ingen höjdare.

Men allra sämst sägs att Ljungskiles ska vara, även om jag inte har varit där.”

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".