"Malmö stadion är bäst och sämst!"

TFF-supportern Ingvar Thell berättar för Radiosporten om fansens relation till Vångavallen och andra allsvenska arenor.

  • Om Vångavallen:

”Generellt sett gillar vi Vångavallen. Den må vara blåsig och se lite grådaskig ut, men den är vår. Närheten till planen är den stora styrkan som jag ser det, i princip oavsett var du står på Vångavallen så har du god överblick på spelet.

Den största svagheten är definitivt att det saknas tak på ståplats, förutom på en liten del av norra läktaren. Den delen är dock, lustigt nog, avsedd för bortasupportrarna.”

  • Bästa bortaarenan:

”Som spelplats, Malmö Stadion. Jag tycker extremt illa om Malmö Stadion som arena (läs min formulering om sämsta bortaarena), men som spelplats har jag många fina minnen från diverse TFF-segrar därifrån.

Finare fotbollsupplevelse finns väl knappast än att få höra MFF-klacken bli knäpptyst efter ett ledningsmål från Trelleborgs FF.”

  • Sämsta bortaarenan:

”Utan tvekan Malmö stadion där också. Trist betongkoloss och det är alldeles för långt till planen. Bortafansen har dessutom inget tak och är placerade mitt i en kurva.

Sveriges absolut sämsta arena och jag är glad att den snart är ett minne blott.”

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".