Hur går snacket i Hammarby?

Ikväll dags för årets första stockholmsderby. Hammarby möter AIK och båda lagen har knappast rosat marknaden hittills. Med den tredje lokalrivalen Djurgården (otroligt bra på att vinna utan att imponera!) i topp ställs det krav på tre poäng ikväll.

Undertecknad ska dit och glo samt expertkommentera i radion. Förutom ”the liberian soccer icon” i en eventuell comeback på Gnagets mittfält är matchens på förhand mest omtalade spelarprofil Hammarbys Rami Shaaban.

Efter att ha värvats för mycket pengar och segdragna förhandlingar har han gjort flera dåliga ingripanden mot Sundsvall och Gais. Följt av om möjligt ännu sämre bortförklaringar i media efter matcherna.

Att till exempel skylla på Petter Anderssons bolltapp när man släpper in skott från mittplan är ett ganska konstigt beteende.

Och tro inte annat än att det förmodligen suckats en hel del bakom Shaabans rygg i omklädningsrummet. Att kritisera sina lagkamrater utåt brukar aldrig vara populärt och att göra det istället för att ta på sig sina egna tabbar är ännu värre.

Petter Andersson gjorde ur mediastrategisk synpunkt helt rätt som offentligt tog åt sig av Shaabans kritik. Men jag tror inte att det var så tongångarna gick på träningsanläggningen dagen efter.

Rami har allas ögon på sig ikväll och nu finns inget utrymme kvar för misstag och bortförklaringar.

(14 april)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".