"Acnefigurer på Bajens läktare!"

GIF-supportern Lars Nylin berättar för Radiosporten om fansens relation till Norrporten Arena och andra allsvenska arenor.

  • Om Norrporten Arena:

”Man får anstränga sig för att fortfarande vara stolt över Norrporten Arena, som vi fans verkligen var när den invigdes.

Och jag tänker inte på det ofta bespottade konstgräset - vår gräsmatta var ofta så usel att Nya Ullevis trucktrasiga matta från förra sommaren var som en golfgreen vid jämförelse.

Nej, jag tänker på läktarna och arenans allmänt fula estetik. Alla läktare utom den snygga stora på norra sidan är missfoster.

Huvudläktaren ser ut som ett parkeringshus med några pliktskyldiga stolsrader. Och klackläktaren borde givetvis ha tak. Dessutom är hörnen ”öppna”. Obegripligt.”

  • Bästa bortaarenan:

”Gamla Ullevi har varit bäst. Placering på långsida. Inga löparbanor.

Ska bli intressant se hur de gör på nya arenan. Även på Starke Arvid (huga, vilket namn!) i Ljungskile är placeringen bra.

Borås Arena får plus för Max-burgarna. Råsunda, Olympia och Norrköping är okej eftersom placeringen, trots kortsida, är högt upp.”

  • Sämsta bortaarenan:

”Söderstadion. Utan tvekan. De flesta bortaklackar har usla placeringar, och det är inget kontroversiellt i det.

Men på Söderstadion kombineras usel placering med att acnefigurer på läktaren intill öser innehållet i sina tonårssparbössor över bortaföljet om så Bajen leder matchen med 5-0.”

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista