"Jag är väldigt svag för Örjans Vall"

HIF-supportern Christian Rurfors berättar för Radiosporten om fansens relation till Olympia och andra allsvenska arenor.

Om Olympia:

”Olympia är en populär arena, både bland HIF-fans och motståndarfans. Jag tror att HIF-fansen generellt är väldigt positiva till sin arena.

Det som kännetecknar den är närheten till planen. Olympia är en riktig fotbollsarena.

Många andra föreningar har nya arenor på gång, men Olympia är redan idag en mycket bra och modern fotbollsarena, en av de bästa i Sverige.

Oavsett var man står eller sitter har man bra sikt.

Tanken är att de båda kortsidorna i framtiden ska förbindas med långsidornas sittplatsläktare och det har i föreningen bildats ett arenautskott som ska arbeta med denna omvandling av Olympia.

Framför allt tak över ståplatsläktarna vore önskvärt och skulle dessutom bidra till bättre akustik och tryck under matcherna.

Viktigt vid en eventuell ombyggnad är att fansen får möjlighet att tycka till. Exempelvis är en ståplatsläktare i ett plan att föredra framför två plan.”

Bästa bortaarenan:

”Jag är väldigt svag för Örjans Vall. Det är något speciellt med atomsfärenkring arenan, åtminstone när man besöker den under de grönskande sommarmånaderna.

Som bortasupporter har man visserligen ingen optimal placering, men bortser man från det och ser till allt runt omkring är det något extra med arenan. Det känns genuint på något sätt.”

Sämsta bortaarenan:

”Jag har svårt att tänka mig att det finns något sämre än Malmö stadions bortasektion. Där har man verkligen noll koll på vad som sker på plan, eftersom man befinner sig på kortsidan långt bakom ena målet.

Dessutom är arenan fruktansvärt grå och trist. Om MFF-fansen längtar efter sin nya arena är det nog ingenting i jämförelse mot vad motståndarlagens supportrar gör...”

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".