Min bild av arenorna

Har ni läst de allsvenska supportrarnas genomgång av sina och andras arenor på Radiosportens hemsida

Kul läsning och intressant att få läktarfolkets syn på de allsvenska arenorna.

Som spelare ser man såklart allt från en annan vinkel och jag tänker i den närmaste framtiden ge er mina intryck av arenorna.

Jag har spelat på samtliga och liksom fansen har självklart alla spelare sina favorit- och hatobjekt bland arenorna.

Tänkte börja med Gnagets hemmaplan. På Råsunda har jag spelat både hemma- och bortamatcher. En av mina personliga favoriter trots att planen ofta är ganska sliten.

Säkert beroende på de många fullsatta derbyn jag haft förmånen att få vara med om. Med den inramningen spelar några felstuds inte så stor roll för helhetsintrycket.

Säga vad man vill om dem en dag som denna, men förra året tyckte jag att Black Army var den klack som skapade bäst tryck av alla bortamatcher vi i BP spelade.

Omklädningsrummen är rätt slitna och känns direkt ovärdiga en nationalarena. Jag minns kontrasten mot Parken i Köpenhamn, när vi mötte FCK med Djurgården 2002. Det var nästan så att man skämdes inför returmatchen i Solna två veckor efter att ha spelat på Skandinaviens finaste arena.

Råsunda är enda arenan i Allsvenskan som förutom duschar har ett antal badkar i anslutning till omklädningsrummet. Väldigt skönt att sjunka ner i efter match, men det blir lätt ganska obekvämt att ligga där naken samtidigt som det börjar springa förbi journalister och styrelsefolk.

Kan det månne vara anledningen till AIK:s hårda regler om medias tillträde till omklädningsrummen?

I hemmalagets omklädningsrum har någon limmat fast en enkrona på golvet. Lika underhållande varje gång någon rookie böjer sig ner för att försöka ta upp myntet och misslyckas. Men borde inte ett sådant prank äga rum i en stad på andra sidan Sverige?

Fast det är klart, Glenn Hysén var faktiskt kapten i landslaget under en lång tid…

(16 april)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".