Mats Jingblad lämnar planen.
allsvenskan

Jingblad slutar som tränare i Norrköping

Efter endast fem matcher lämnar Mats Jingblad tränarsysslan i IFK Norrköping. Sören Cratz tar istället över som huvudtränare.

Bara fem omgångar in i årets allsvenska har den första tränaren slutat. Norrköpings Mats Jingblad kliver av och lämnar över till assisterande tränaren Sören Cratz.

Mats Jingblad blir nu istället sportchef.

– Vi har känt en tid att vi behöver renodla våra roller och ansvarsområden. I det läget vi har hamnat nu är det kanske ännu viktigare att man kan koncentrera sig till hundra procent på tränarjobbet och sportchefsjobbet, säger Mats Jingblad till Radiosporten.

Att han själv tar rollen som sportchef och inte som tränare ser han inget konstigt i.

– Jag har haft båda delarna och vi har fullt kompetenta tränare i Sören Cratz och Sulo Vattovaara. Det har varit naturligt att jag i förlängningen skulle bli sportchef, säger han.

Den svaga inledningen för Norrköping, en enda poäng hittills, har bidrag till viss del.

– Det har kanske påskyndat processen. När det gått lite sämre tittar vi på vad vi kan förbättra och hur vi kan få ut det bästa möjliga ur spelartruppen. Då tror vi att detta är ett sätt att göra det.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista