Jag är också orolig

Jag såg Anders Svenssons första halvlek igår mot Hammarby och det var ärligt talat inte mycket att glädjas över.

Det är inte första gången jag ser Svensson vara sisådär i en allsvensk match men någonstans vet man ju att han kommer att höja sig så fort det vankas landskamp eller stort mästerskap.

Så länge han inte blir skadad brukar åtminstone jag vara lugn. När Svensson igår linkade av Söderstadion med en befarad knäskada och efteråt deklarerade att han var ”orolig” var det nog inte bara Lasse Lagerbäck som började höra olyckskorpar.

Jag börjar också bli riktigt orolig.

Det vore väldigt illa om blågult har två innermittfältare som tillsammans med Zlatan ska föra en kamp mot klockan om att komma i form till EM.

I tisdagens EM-radio hade jag och Petter Johansson ett så kallat ”krismöte”, där vi diskuterade landslagets startelva i dagsläget. Det här var mitt förslag:

Isaksson

Stoor
Mellberg
Hansson
Nilsson

Larsson (Sebastian, inte Henrik)
Svensson
Källström
Ljungberg

Rosenberg
Elmander

Ta bort Anders Svensson ur den elvan och läget ser genast ännu mörkare ut. Med tanke på matchen i Madrid i november har nog Fabregas, Xavi och Iniesta inget emot ett återseende av Daniel Andersson på mitten.

(24 april)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".