Fotboll

Allsvenska profiler står över cupen

Henrik Larsson finns inte med i Helsingborgs cupmatch mot Visby på Gotland. Och han är inte ensam om att stå över.

De flesta allsvenska lag kommer att vila flera av sina ordinarie spelare i cupomgången som spelas på onsdagen och torsdagen.

Serieledande Kalmar chartrar ett plan för att smidigt ta sig till Östersund, men spelare med småkrämpor vilar. Från Halmstad låter det likadant, även om man tror att fler allsvenska lag satsar hårdare på cupen i år eftersom det är en enklare väg ut i Europa än att vinna allsvenskan.

Gif Sundsvall är det lag som gör flest byten. Jämfört med startelvan mot Göteborg i måndags finns sju nya spelare i mötet med KB Karlskoga.

Det tuffa allsvenska spelschemat är främsta anledningen till att många spelare får vila och Örebros finländske tränare Sixten Boström undrar varför man inte kunde väntat med den här cupomgången och lagt den senare.

Nästa runda i cupen är schemalagd till 16-18 maj sedan är det uppehåll till 28 juni. Någonstans där, gärna helgen 24-25 maj, hade varit bra speldatum, menar Boström som tycker cupen behandlas ungefär lika styvmoderligt i Sverige som i Finland.

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".