Kampen om plastgräset, del 2

Detta väcker förstås irritation och framför allt vissa ur det lite äldre gardet har åtskilliga gånger rutit till ordentligt. Varpå småkidsen svarat med någon riktigt kaxig kommentar tillbaka, typ ”Vadårå är det er plan det här eller?”

Antar att det är en generationsfråga. När en annan var liten hade man ju grym respekt för grabbar som var bara några år äldre, livrädd för att åka på en smäll om de skulle störa sig på något med en. Det är uppenbart att dagens smågrabbar och tjejer tänker annorlunda.

Och även om det haglar svordomar över ungdomens förfall vid varje drickapaus i träningen kan jag inte låta bli att tyst för mig själv digga kidsen respektlöshet.

De struntar i de vuxnas förmaningar om att hålla sig borta från ett oanvänt hörn av en konstgräsplan bara för att någon som är större säger så. Något jag önskar att jag och mina polare hade vågat.

Hälften av tiden nere på fotbollsplanen ägnade man som liten och svag åt att vänta ut några äldre killars match så att man själv skulle få skjuta lite på mål.

Hade de timmarna ägnats åt att spela match på sidan om hade man kanske varit någon annanstans idag. Och inte behövt träna uppspel på en konstgräsplan ute i Hässelby.

(11 maj)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se