Kampen om plastgräset, del 1

Snart iväg till centralstationen för resa ner till Göteborg och match mot Qviding. Ett gäng som från och med den här säsongen spelar sina hemmamatcher på konstgräs. Som brukligt har vi alltså tränat på det underlaget i veckan. Inte helt utan problem.

Medan superstjärnorna i allsvenskan gnäller över att konstgräset sliter på kroppen för vi i Brommapojkarna en annan slags kamp vid varje träningstillfälle på plaststrån.

Klubben har nämligen en plan tillgänglig ute på Grimstafältet ett stenkast från idrottsplatsen. Så långt inga konstigheter. Problemet är bara att när vi ska ut och träna är planen sedan länge ockuperad av traktens alla förortskids. Allsköns aktivitet pågår, som sig bör, tiden mellan skoldag och middagsdags.

Det är ungar som spelar fotboll, cyklar, solar, slåss eller bara sitter och debatterar om Zlatan eller Ronaldo är bäst i världen. Och mitt i allt detta ska alltså superettan-laget BP in och träna!

Uppvärmningen inleds med att försöka fösa bort ungarna från åtminstone ena planhalvan. Det brukar gå bra. Tyvärr blir det ofta någon snedspark i kidsens matcher vilket gör att det helt plötsligt kan komma en knatte rännandes efter en förlupen boll mitt i en av våra viktiga uppspelsövningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista