Serie A

Upplagt för dramatiskt slut i Serie A

På San Siro var det dukat för en svartblå Lo Scudetto-fest. Men Inter kunde inte avgöra matchen mot Siena, och nu väntar en rysare i sista omgången.

En knäskadad Zlatan Ibrahimovic kunde bara se på när hans anfallskollegor i Inter närmast desperat sumpade läge efter läge i slutminuterna hemma mot Siena.

Milanoklubben hade då haft initiativet i hela matchen, men lyckades ändå inte desarmera gästernas anfall.

För trots att först Patrick Vieira och sedan Mario Balotelli Barwuah gav Inter ledningen tilläts Toscanaklubben - som på papperet inte hade något att spela för - kvittera två gånger om.

Materazzi brände straff
I takt med att tiden gick började också trycket från de 76 633 på läktarna vända sig emot hemmalaget och när Inter fick straff med en knapp kvart kvar att spela lyckades inte ens rutinerade Marco Materazzi hålla känslorna i styr.

Han fick en klen träff och Sienamålvakten Alexander Manninger räddade inte bara en poäng åt sitt Siena, utan även spänningen i italienska ligan.

Roma vann hemma
I huvudstaden levde Roma upp till förväntningarna när de besegrade Atalanta med 2-1. Därmed skiljer det bara en poäng mellan Inter och Roma. Att det blir dramatik i sista omgången är ingen överdrift.

Radiosporten
radiosporten@sr.se