"Vi har på gång ett eget spel"

Supportern Lars Nylin summerar Gif Sundsvalls vårsäsong för Radiosporten.

Om Giffarnas vår:
”Ömsom vin, ömsom blaskigt Norrlandsöl. Tabelläget säger det mesta. Å andrasidan har vi haft en tuff öppning med sju matcher av nio mot lag på övre tabellhalvan. Vi har bara förlorat två-tre på förhand ”givna” poäng. Som när vi tappade 2-0 till 2-2 mot TFF.

Det är bara att inse att steget från Superettan till Allsvenskan är större än tidigare år. Allsvenskan får mycket skit, men den har tveklöst blivit starkare på senare år, det märktes ju också en del i senaste Uefacupen.”

Positivt:
”Att vi har på gång ett eget spel. På några punkter, som poweranfallern Hannes Sigurdsson, har laget också verkligen höjt sig från elvan som med möda kom trea i Superettan.

Löftet Linus Hallenius har tidvis skvallrat om att något stort är på gång. Det gäller kanske ännu mer Tobias Eriksson på mittfältet. Nye målvakten Andreas Lindberg har börjat ruggigt starkt.”

Negativt:
”I synnerhet på mittfältet har det inte alls blivit den förändring vi Giffare hoppades på. Frågan är om vi där ens är starkare än i fjol. En annan minuspost: Inställningen vid fasta situationer har i många fall varit rentusel.

Många Giffare tycker dessutom att tränaren Per Joar Hansen gjort mångamärkliga taktiska drag, som att ofta spela 4-5-1 på hemmaplan, men jag håller bara delvis med där.”

Spelare som imponerat mest:
”Utan tvekan Hannes Sigurdsson. Han skulle platsa i de flesta startelvor i Allsvenskan. Men även Tobias Eriksson och ytterbacken Mikael Lustig.”

Spelare som svikit:
”Vi har saknat en stark kreativ mittfältare i många år. Robert Mambo Mumba har INTE visat sig bli denne. Han är en stor besvikelse för mig. Lyckligtvis har Tobias Eriksson delvis kompenserat detta.”

Motståndare som imponerat:
”Kalmar som helhet har imponerat mest på mig. Men Henrik Larsson har haft sina mästerliga ögonblick när han avhållit sig från att mucka med Henrik Rydström.

Sedan går det ju inte att undvika att imponeras av Ljungskiles träskfotboll. Jag fattar nu bättre hur motståndarsupportrar såg på oss i GIF i början av 2000-talet. Jag blir rent provocerad av LSK:s ickefotboll, önskar att de ska få rejält med torsk snart, men likväl imponeras jag av såna som Jörgen Wålemark.”

Radiosporten
fotboll@sr.se