"Han har snabbt blivit ny publikfavorit"

Supportern Fredrik Janlind summerar IFK Göteborgs vårsäsong för Radiosporten.

Om IFK Göteborgs vår:
”Blåvitts vårsäsong är godkänd inte mer. Tränarna sa efter guldet att de skulle jobba mer med spelidéen något som ingen har märkt direkt. Vi spelar ingen bra fotboll alls just nu.

Tappat väldigt mycket onödiga poäng i ”lätta matcher”. Känns inte som att vi har något direkt anfallsspel utan att vi mest kämpar på och hoppas på det bästa.

Men vi har ju trots det rätt så svaga spelet tagit rätt många poäng. Vi ligger fortfarande högt upp i tabellen, om detta är ett bevis på våran styrka eller allsvenskans svaghet låter jag vara osagt.

Chansen till en riktigt bra placering i toppen finns fortfarande kvar, detta får ge vårsäsonen godkänt.”

Positivt:
”Det positiva är att vi har tagit mycket poäng även fast spelet inte har fungerat. Det känns hemskt att säga det men det är inte mycket mer som har imponerat på mig hitills i år.

Fast när man pratar om det positiva och det gäller Blåvitt så får man ju aldrig glömma lagkänslan. Även fast det inte varit lika tydligt i år så finns det en oerhörd vinnarkänsla i laget, kommer bara spelet igång så blir vi oerhört svårslagna.”

Negativt:
”Det negativa är att spelet inte alls fungerat. Både tränare och ledare har efter match sagt exakt vad som är felet men trots det så är spelet detsamma i nästa match.

EM-uppehållet kommer väldigt lägligt för oss, vi får en chans att tänka över vår vårsäsong och verkligen få igång spelet inför hösten.

Publiksnittet har också varit väldigt dåligt i år för oss, om det beror på att publiken är mätta eller för att det är Nya Ullevi vi spelar på vet jag inte. Men nästa år när vi spelar på våran nya arena så måste publiksnittet vara högre.”

Spelare som imponerat mest:
”Detta är en av de lättaste frågorna jag har fått i mitt liv nästan. Självklart är spelet Kim Christensen! Efter att ”Bengan” avslutade sin karriär för att bli snickare så stod vi där med två orutinerade och unga målvakter.

Först gav tränartrion målvakterna chansen och trodde på dem, men efter försäsongsmatcherna stod det klart att vi behövde en ny målvakt. Under en väldigt lång tid hade vi scoutat just Kim och när han värvades var det inte många blåvita som visste vem han var.

Det enda vi kunde se var ett Youtube-klipp där han gör en jättetavla. Nu när vårsäsongen börjar lida mot sitt slut så kan man utan att överdriva säga att det är våran bästa spelare i år och ett av de bästa nyförvärven i Allsvenskan i år.

Har snabbt blivit publikfavorit och ”Bengan” fick tillslut sin värdiga efterträdare.”

Spelare som svikit:
”Det är flera spelare som inte riktigt nått upp till den nivån som de ska ligga på. Hysén, Wernbloom, Alexandersson (problem med skador), Karisik med flera. De flesta spelarna i laget kan höja sitt spel inför höstsäsongen, lyckas de med det så kan guldet mycket väl hamna där det hör hemma igen.”

Motståndarspelare som imponerat:
”Det vore väldigt enkelt att svara Sebastian Rajalakso på denna frågan, men på senaste tid har han dalat lite i spelnivån.

Den spelare som har imponerat mest på mig (förutom att Aybunn inte har fått kramp ännu) är faktiskt Ola Toivonen. Jag trodde att han hade kört fast i Malmö och behövde en nytändning men han har varit Malmös bästa spelare under våren och verkligen kommit igång. ”Rolle” verkar ha betytt mycket för hans utveckling.”

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista