"Komac har blivit vår spelfördelare"

Supportern Linus Sunnervik summerar Djurgårdens vårsäsong för Radiosporten.

Om Djurgårdens vår:
”Sett till resultaten kan man inte vara något annat än nöjd, men det är ändå en lite gnagande känsla som infinner sig.

Spelet har havererat fullständigt i vissa matcher, som mot Ljungskile hemma, och med lite otur hade vi legat i mitten i tabellen.

Man ska också ha skadeläget i beaktande - vi saknar tre stycken landslagsskillar (Mattias Jonson f.d.) och har som vanligt massor av småskavanker i laget.”

Positivt:
”Poängskörden, kampmoralen och nyförvärven. Att Djurgården faktiskt har gjort det bra efter omständigheterna (tänker framför allt på skadesituationen).”

Negativt:
”Att vi fortfarande är väldigt ineffektiva, att vi har svårt att komma till avslut och sätta chanserna vi skapar. Djurgården kommer inte vinna Allsvenskan på målskillnad kan vi slå fast redan nu.

Man ska inte gnälla för mycket på spelet, med tanke på vilka spelare som har saknats och hur vissa spelplaner ser ut. Däremot vill jag sätta ett frågetecken för mittförsvaret som börjar se stabbigt ut.”

Spelare som imponerat mest:
”Nu vill alla höra Sebastian Rajalakso men vi som såg Enköpingskillen på försäsongen anade att det kunde bli succé, om än inte sådan här hysterisk.

I mina ögon är det inget snack om saken: Andrej Komac. Jag hoppas det inte har gått obemärkt förbi någon att Andrej faktiskt har varit vår bästa och viktigaste spelare nästan rakt igenom matchserien, bortsett från derbyt mot AIK där han föll bort.

Slovenen har i den stora frånvaron av andra mittfältsspelare tagit ett stort ansvar och utvecklats under det; blivit vår mittfältsmotor och spelfördelare. Mot Ljungskile kunde han inte spela och först då fick nog många upp ögonen för hur viktig han är.”

Spelare som svikit:
”Enrico. Han ser ut att sakna självförtroende, tar felbeslut och verkar ibland vilsen på planen. Jag hade stora förhoppningar på Quirino också, men han har delvis en skada att skylla på. Markus Johannesson har faktiskt inlett tveksamt.”

Motståndarspelare som imponerat: 
”Jag är ett stort fan av Peter Larsson och hoppas att han kommer med i EM-truppen. Där har vi en framtida landslagsman utan tvekan. Vad kan man få för odds på det?

Martin Fribrock verkar ha hittat rätt i Halmstad och Tobias Eriksson i Sundsvall måste byta till en större klubb till sommaren.

Helsingborgs hela anfallsspel har varit läskigt bra och Christoffer Andersson verkar ha fått en nytändning som högermittfältare av det jag har sett.

Sen kan man inte undgå att lyfta fram en sådan som ”Poppen” Björklund också. Herrejävlar vilken match han gjorde mot Helsingborg.”

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista