"Vi håller bollen på marken inom laget"

Supportern Ulf Österlind summerar Malmö FF:s vårsäsong för Radiosporten.

Om Malmös vårsäsong:
”Bra utifrån förutsättningarna, bara två förluster hittills, med tanke på hur det gått de senaste två åren.

Spelet ser bättre ut - stabilare, tätare och på något sätt bättre balanserat. Vi tappar heller inte modet efter att ha fått ett par mål i baken. ”

Positivt:
”Att laget känns balanserat, att vi håller bollen på marken och inom laget istället för att enbart rusa framåt.

Att Roland Nilsson och Hans Gren har lyckats vända ett lag med noll självförtroende till ett lag som inte ger upp och verkligen tror att de kan vinna varje match.”

Negativt:
”Malmös oförmåga att göra mål under de första matcherna. ”

Spelare som imponerat mest:
”Det är ett par stycken. Dixon för att han visat att han kan spela fotboll, inte bara nicka, satsa hårt i närkamper och tjonga. Labinot för sin fina teknik och för att det visat sig att han springer mer under matcherna än vad många trott.

Sist Toivonen som från och med Gefle-matchen visat sig vara den talang folk sagt att han är. Han har visat att han kan vara bra både som anfallare och även som offensiv mittfältare.”

Spelare som svikit:
”Tyvärr måste jag säga Sandkvist som varit mer än lovligt tafatt på minst två mål, kanske tre. Han känns lite osäker och otrygg, detta trots att hela laget visar trygghet i sitt agerande.

Han är ojämn, ibland riktigt flotta räddningar, ibland tveksamma ingripanden och felbeslut.”

Motståndarspelare som imponerat:
”Måste säga Henrik Larsson utifrån hur han spelade emot Malmö FF och även Göteborgs målvakt som räddat dem i mer än en match.”

Radiosporten
fotboll@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista