"Har fått med oss poäng i jämna matcher"

Supportern Martin Petersson summerar Kalmar FF:s vårsäsong för Radiosporten.

Om Kalmars vårsäsong:
”Poängmässigt väl godkänd, spelmässigt inte alls lika bra. Främst känner jag väl bitterhet efter att tappat 2-0 mot IFK Göteborg till förlust.

Men spelmässigt har man haft svårt att imponera, dock har man fått poängen med sig i de jämna matcherna och förhoppningsvis lönar det sig i slutändan.”

Positivt:
”Poängskörden, utan tvekan. Att Kalmar skulle leda allsvenskan i maj var inget som fanns i tankebanorna innan säsongen.”

Negativt:
”Den dåliga publiktillströmmningen har varit årets största besvikelse hittills. Kalmar har inlett bra men ändå snittar vi inte mer än drygt 4000.”

Spelare som har imponerat mest:
”Marcus Lindberg, trodde inte han skulle bli ordinarie men har nu visat att Nanne gjorde rätt som plockade hit honom.”

Spelare som svikit:
”Det är väl ingen jag direkt tycker varit en besvikelse under vårsäsongen även om vissa spelare haft dippar i vissa matcher. I sådan fall Nanne som jag tycker har gett övriga nyförvärv för lite speltid i allsvenskan.”

Motståndarspelare som imponerat:
”Jonas Wallerstedt, det aset. Det finns inte på min världskarta att en spelare ska kunna få göra två nickmål mot Kalmar i en och samma match. Och det är inte första gången han lyckas med det...”

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista