"Anfallsspelet har varit katastrof"

Supportern Ingvar Thell summerar Trelleborgs vårsäsong för Radiosporten.

Om Trelleborgs vårsäsong:
”Inget att skryta med tycker jag, det har varit både upp och ner. Skrala insatser mot bottenkonkurrenterna har varvats med bra insatser mot topplagen, med det gemensamt att segrarna nästan alltid uteblivit.

Man har inte kunnat bygga vidare på segrarna mot Gais och Hammarby, vilket är synd. Det är även alldeles uppenbart att TFF saknar en riktig målskytt. Tror att Tom och Alf behöver mer tid för att få riktig fason på laget.”

Positivt:
”Backspelet har fungerat bra trots allt. Rasmus Bengtsson och Jens Sloth har varit ett alldeles utmärkt mittbackspar så här långt. Inlånade målvakten Johan Dahlin har också varit väldigt duktig.”

Negativt:
”Anfallsspelet och den allmänna oförmågan att göra mål. Fast det är för milt att kalla det ”negativt”, det kräver ett starkare ord- typ katastrof.”

Spelare som imponerat mest:
”Det står mellan mittbacken Jens Sloth och mittfältaren/anfallaren Magnus Andersson, men jag väljer nog ur-TFF:aren Sloth.

Jens sa förra säsongen att han ville satsa mer på studierna och började så smått att trappa ner. Inför den här säsongen bestämde han sig för att satsa helhjärtat på fotbollen igen, skolade om sig från mittfältare till mittback och har varit ordinarie i backlinjen sedan dess.

Den sensationella utvecklingen överraskat alla, inklusive honom själv skulle jag tro.”

Spelare som svikit:
”Det får tyvärr bli Mike Mensah. Han har väldigt mycket vilja och kamp i sig, men har svårt för att förvalta det på rätt sätt. Slarvar ibland onödigt mycket med passningar och avslut. När allt stämmer är han en fantastisk anfallare, men tyvärr stämmer det alltför sällan.”

Motståndarspelare som imponerat:
”Jörgen Wålemark i Ljungskile. Han tillhörde TFF en halv säsong eller så för några år sedan, men hade en knäskada och var väl halvt om halvt fotbollsinvalid, men bestämde sig för att varva ner i Ljungskile, då i de lägre divisionerna.

Nu är han tillbaka i allsvenskan igen och i segermatchen mot TFF var han en av planens bästa. Inte dåligt för en 36-åring som hade tänkt trappa ner.”

Radiosporten
fotboll@.sr.se