Gör klart jobbet Zenit!

Final i Uefa-cupen stundar ikväll. Kul att Peter Fröjdfeldt tillsammans méd Stefan Wittberg och Henrik Andrén får döma matchen. Men jag hade trott att de skulle få chansen i Moskva nästa vecka...

All logik och rättvisa säger att Zenit slår Glasgow Rangers ikväll. Skottarna har gnetat sig igenom hela turneringen och spelade galet defensivt i båda semifinalmatcherna mot Fiorentina. Efter två mållösa drabbnigar vann man sedan på straffar.

Faktum är att Rangers endast vunnit fyra av fjorton matcher i hela turnering. Är man verkligen värdiga mästare då?

Nej, trots att forwarden Pavel Pogrebnyak , två mål senast mot Bayern, är avstängd för ryssarna kommer det bästa laget vinna.

Och Zenit är skottarna överlägsna. Förutom på läktarna då, där Rangers-fansen garanterat kommer göra sitt för att bära fram sitt lag.

Någon med väldigt lite att göra har räknat ut att om man skulle ställa upp samtliga bokade supporterbussar på en rad skulle de täcka hela motorvägssträckan mellan Glasgow och Manchester!

(14 maj)
Richard Henrikssson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista