Cesar Santin har varit en av de mest tongivande spelarna i vår.
Allsvensk summering

Stark grupp bakom Kalmars vårsuccé

Det har varit en bra start på säsongen för Kalmar FF och Cesar Santin. Laget leder serien och har gjort flest mål av alla lag. Förklaringen varför det gått så bra har Santin fullt klart för sig.

Enligt Cesar är den att Kalmar har en stark grupp med många bra spelare och därför inte är så beroende av några enstaka individer.

– Om vi kan fortsätta med det här spelet har vi en bra möjlighet att vinna Allsvenskan, säger Cesar.

Blivit bättre i Sverige
Brasilianaren går nu in på sin femte säsong i Kalmar och tycker själv att han utvecklats mycket under åren i Sverige

– Det är mycket som är annorlunda i Sverige jämfört med hemma i Brasilien. Där är passningsspel och bra teknik det viktigaste, här har jag utvecklats till en starkare och mer taktisk spelare.

Fyra mål i vår
Förra året blev Cesar trea i den allsvenska skytteligan med 12 mål - i år har det blivit fyra mål hittills vilket ger ett något sämre målsnitt.

Men han ligger ändå bakom en stor del av Kalmars offensiv, i år har han till exempel redan noterat fyra målpass jämfört med tre på hela säsongen i fjol.

Frågan är förstås hur länge Cesar Santin blir kvar i Kalmar?

Stannar troligen i Kalmar
Han gör ingen hemlighet av att han helst vill spela i en europeisk storklubb. Men han säger samtidigt att han trivs bra i Sverige och gärna stannar ett tag till.

Förmodligen blir Cesar kvar den här säsongen ut och det kan i så fall vara guld värt för Kalmar FF.

Björn Geijer
björn.geijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista