Bundesliga

Rosenberg sköt Bremen till andraplatsen

Markus Rosenberg gjorde matchens enda mål när Werder Bremen besegrade Leverkusen borta i sista omgången av tyska Bundesliga. Det innebär att Bremen säkrade andraplatsen och en plats i Champions league.

Markus Rosenberg visade att målformen håller i sig när han säkrade Werder Bremens plats i Champions league i höst med sitt 14:e ligamål för säsongen. Landslagsanfallarens mål var matchens enda i bortamötet med Bayer Leverkusen i lördagens avslutning i Bundesliga.

Werder Bremen höll därmed undan för Schalke 04 i kampen om andraplatsen, som gör att man slipper ovissa kvalmatcher för att säkra spel i Champions league – vilket genererar många sköna miljoner till deltagande klubbar.

Målet var samtidigt en hälsning till halvskadade Zlatan Ibrahimovic, nygamle Henrik Larsson och mållösa herrarna Elmander och Allbäck att ingen av dem ska vara alltför säker på en plats i Sveriges EM-anfall.

Den italienske skyttekungen Luca Toni säkrade segern i skytteligan med sina tre mål i seriesegraren Bayern Münchens hemmaseger med 4-1 mot Hertha Berlin.

Toni fick ihop totalt 24 mål.

Nürnberg hade behövt vinna hemma mot Schalke 04, men 0-2-förlusten gör att laget gör Rostock och Duisburg sällskap ner i andraligan.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se